identiteit

Lucky shots bestaan niet!

[vc_row][vc_column width=”1/1″]

“Waarom al die moeilijke vragen?!” Regelmatig benaderen klanten ons met de vraag of we een nieuwe website voor ze willen maken. Na het antwoord (‘ja’) komen de vragen van onze kant, om een beeld te kunnen vormen van de klant aan de andere kant van de tafel. Vragen als: Wat doe je precies als organisatie, en voor wie? Hoe doe je dat? En: wat wil je uitstralen? Soms valt dan het gesprek wat stil.

Dat snappen we goed. In de praktijk is het ook lastig, ook voor professionele organisaties, om de eigen identiteit, kracht en ambitie helder voor ogen te krijgen. Hoe oordeel  je ‘objectief’ over de huidige organisatie, laat staan hoe kijk je met een open vizier naar de mogelijkheden. Dat het gebeurt, is wel essentieel. Het is de route voor al je volgende stappen, een andere routekaart voor succes kan er niet zijn.

Dus: zonder scherpe antwoorden op bovenstaande vragen, is het lastig een website af te leveren. Dan geeft een site niet weer wie je bent. Dan stuur je bezoekers op pad met een sleutel die op geen enkele deur past. Het is een abonnement op teleurstellingen. Totaal onzinnig.

Draaipunt

Graag leg ik kort uit hoe wij denken dat het wel werkt. Inzicht in je identiteit, kracht en ambitie toont het potentieel van je organisatie. (Dat onvolledige inzicht gelijk staat aan geld in de prullenbak gooien, hoeft weinig uitleg.) Het gaat er dus om te bepalen wie je bent en wie je niet bent. Vervolgens geeft inzicht in de klanten (en hun behoeften) de input die nodig is voor de optelsom met jouw identiteit. Die optelsom bepaalt uiteindelijk hoe jouw positionering moet zijn. Het is de kracht van je merk. En die kracht is de sleutel voor binding met klanten. Die kracht is het draaipunt van je succes. Zonder die kracht is je website een lege huls.

Waar moeilijke vragen niet al goed voor zijn!

Deel dit verhaal

Over de schrijver

Marjan Stoop

Google+

Marjan gaat graag uitdagingen aan met verschillende opdrachtgevers. Niet bang om wat nieuws te proberen. Pragmatisch, energiek en oprecht. Organisatie-sensitief, strategisch en conceptueel sterk. Specialiteiten: merkidentiteit, inbound marketing.

[/vc_column][/vc_row]