verandering organisatie

Hoe verandering wel kan werken

[vc_row][vc_column width=”1/1″]

“Goedemorgen Jan, ik heb een leuke klus voor je. We willen meer aan samenwerking doen en tegelijkertijd het aantal reisbewegingen van onze medewerkers reduceren. Als jij nou een grote promotietour doet voor microsoft Lync en google hangouts én je vertelt iets over anders werken, dan komt het helemaal goed. Succes gegarandeerd! En? Wat vind je ervan?”

Er gaat geen week voorbij, of ik krijg een dergelijke vraag voorgeschoteld. Toch neem ik ze niet meer aan, dit soort klussen. Niet zonder dat de opdracht veranderd is tenminste. Ik zal vertellen waarom.

Verandering; wat niet werkt

Het klinkt allemaal zo plausibel. We hebben een probleem, we kijken en vragen om ons heen en ja hoor. Er is iets dat helpt. Een oplossing, een methode, een systeem of een kant en klare aanpak. Was het maar zo’n feest. U en ik weten allang dat dat niet gaat werken. Neem bijvoorbeeld mij. Ik ben een leuke, spontane goedlachse man, maar door de jaren heen heb ik net wat te weinig gesport en net wat teveel genoten. Er kan wel een kilootje of tien vanaf zullen we maar zeggen. Dus wat doe je in zo’n geval?

Precies, dat wij alle mannen doen. Je koopt een fiets. Niet zomaar een fiets, want het moet natuurlijk wel meteen goed gebeuren. Dus een mountainbike met raceversnellingen, supernaaf, snellen banden en voor de zekerheid ook wat gedegen fietskleding. En daar staat ie dan. In de Schuur. Jawel, want tijd om te fietsen had ik nog niet ingeruimd, en als ik tijd heb regent het en daar heb ik een *(%*%)%hekel aan. Herkenbaar? Wellicht.

Verandering; wat wel werkt

Het rare is echter dat in organisaties dezelfde patronen worden gevolgd. Als we meer willen samenwerken dan is een intranet handig, of een gezamenlijk weet ik wat. Als we digitaal willen werken dan moeten we een ipad. We moeten morgen nog op social media. We gaan heel anders werken, alle bureaus moeten leeg. We moeten, we, we, we, HOOOOOOOO! STOP!

Mensen, stel jezelf eerst eens de vraag. Waarom? Wat doen we hier eigenlijk. Waar is deze organisatie ook alweer op gericht. Even terug naar die basis. En dan eens goed met elkaar in overleg. Niet van dat gestructureerde, doorgeplande van actielijstjes doorspekte dinsdagoverleg, maar eentje waarin je de tijd neemt om even stil te staan bij de uitganspunten van je bedrijf, afdeling, clubje, noem maar op.

En bedenk dan:

  1. Wat zijn onze gedachten bij een verandering die we nastreven
  2. Welk gedrag hoort daarbij en welke ‘cultuur’
  3. En zoek dan pas de middelen en mensen die dat kunnen ondersteunen

Zo breng je weer lijn aan in je verandering en krijg je de meesten wel mee.

En ik? Ik drink tegenwoordig twee glazen water voor iedere maaltijd. Eet daardoor net wat minder en hoop binnenkort auditie te doen voor Baywatch.

Als je wat dieper in wil gaan op veranderingen dan beantwoord ik onderstaand graag je vragen.

Deel dit verhaal

Over de schrijver

Jan Iedema

Twitter

Als partner van SYN help ik organisaties bij veranderingen op het gebied van visie, strategie én uitvoering. Mijn aanpak daarbij is om vanuit de kern van de organisatie te blijven kijken bij het bepalen van de koers. Daarbij geloof ik in de kracht en het plezier van samenwerken en intrinsieke motivatie. Zo krijg je organisaties in beweging.

[/vc_column][/vc_row]