leer analytics

De marketingbijbel van deze tijd? Analytics

Laatst zaten we aan tafel bij de beheerder van een webshop. Jaaromzet: anderhalf miljoen euro. Tot onze verbazing keek de eigenaar niet om naar Google Analytics of andere webanalyse-middelen. Ouderwets stuurde hij zijn bedrijfsvoering op basis van inkomsten. Hoe deze inkomsten tot stand kwamen – het was hem een rotzorg. Hij verdiende genoeg.

Successtory’s

Je kunt afwachten tot digitale laksigheid zich tegen je keert. Omdat de concurrentie wel Analytics leest. Als dé marketingbijbel van deze tijd. En de waardevolle informatie vertaalt in het verbeteren van hun online strategie. Tot en met de meest effectieve kleur voor de menuknoppen. Met als resultaat: minder kosten en meer opbrengsten.

Zo heeft Bliss inmiddels diverse bestaande Adwords-campagnes overgenomen. En de kosten systematisch met forse slagen teruggebracht. Niet alleen door het click-gedrag te volgen, maar juist ook wat daarna gebeurt op de website.

Deze waardevolle informatie levert Analytics ons. Dankzij de gratis service van Google dunnen wij advertentiecampagnes uit tot de digitale successtory’s. Marketeers kunnen hun hagelbuks naar de zolder brengen.

Laatste oplossing

Bliss is er van overtuigd dat Analytics de sleutel is tot radicale veranderingen in de communicatie. We vergeten niet snel de blik op de communicatie-afdeling van een ziekenhuis toen ze daar de best gelezen website-pagina’s ontdekten. De profielen van specialisten.

Wat moet je met deze informatie? Om te beginnen zou je de specialisten een prominentere plaats op je website kunnen geven. Maar misschien moet je wel de totale communicatie onder de loep nemen. Hoe kan het nog persoonlijker?

Er is in elk geval nog een lange weg te gaan. Denk bijvoorbeeld aan al die dure magazines en kranten van papier. Een gigantische berg content, vaak geschreven door externe tekstschrijvers. Wat moet je daar mee op het web? Op een moeilijk vindbare websitepagina wegstoppen als pdf – dat zou onze laatste oplossingen zijn. Toch gebeurt dat nog steeds met grote regelmaat.

Nieuw communicatie

Het wordt pas echt interessant als je al deze verhalen op papier – stuk voor stuk – via de website en sociale media verspreidt. En dan? Met de armen over elkaar kijken wat er gebeurt op je scherm: Analytics of een vergelijkbaar middel voor je neus. Geen beter begin voor betere communicatie.

We bieden een mooie workshop Analytics aan. Maar bijvoorbeeld ook de strategie-sessie: ‘communicatie van papier naar internet.’ Neem contact op: mail@burobliss.com